Feldenkrais

feldenkrais

De professionele opleiding tot Feldenkrais – practitioner bewerkstelligde een grote verandering in mijn leven. Vrijwel alles op het gebied van bewegen en functioneren werd lichter, gemakkelijker en eleganter. De bovenstaande afbeelding van een kunstwerk van Matisse is hiervoor symbolisch. De Cesar- en Feldenkraistherapeute Janneke Ritsema van Eck zette mij al vroeg op het spoor en zij bewoog me ook om de opleiding bij Mia Segal, toen nog in Nijmegen, te gaan doen. Mia Segal was de eerste assistente van Moshe Feldenkrais en heeft samen met hem 40 jaar lang deze methode ontwikkeld. Ik ben dankbaar dat ik dit mooie werk van haar heb mogen leren en ervaar nog dagelijks, ook bij collega’s die eveneens door haar zijn opgeleid, de grote deskundigheid en betrokkenheid die zij uitstraalde en nog steeds wereldwijd uitstraalt. 

De Feldenkrais Methode is een uiterst respectvolle, niet normatieve en intelligente manier om met bewegen en functioneren om te gaan. Het bewustwordingsproces dat deze methode genereert en dat zeer dichtbij Mindfullness ligt, stimuleert het centrale zenuwstelsel om oude en niet gewenste bewegingspatronen om te buigen naar nieuwe en gewenste manieren van bewegen. De uitwerking van dit bewustwordingsproces op ons brein is omvangrijker dan we kunnen vermoeden en heeft zelfs psychotherapeutische gevolgen.

Ik gaf het vak Feldenkrais aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, afdeling theater en op de hogeschool ArtEZ, afdeling conservatorium van Zwolle.

Ik geef groepslessen thuis.  Een eerste proefles is gratis.                                    

Eveneens kunnen afspraken worden gemaakt voor individuele lessen.

Kijk onder Contact.