C.V.

gerard            foto: Han Carpentier Wolf

Mijn geboorteplaats is Sukabumi in Indonesië. Een plaats op Midden Java, die door zijn hoge ligging een relatief koel klimaat kent. Een plaats ook die in het boek “Heren van de thee” van Hella Haasse regelmatig voorkomt. Helaas was ik te jong om concrete herinneringen te hebben toen ons gezin het land verliet en kon ik alleen maar bij terugkeer in 1997 mijn wortels proeven en voelen tijdens een tournee van het Midas Ensemble.

Ik behaalde op het Marnix College in Ede het diploma Gymnasium A en studeerde klarinet op het Utrechts Conservatorium. Daar verwierf ik het diploma Uitvoerend Musicus. Hiernaast heb ik enkele jaren kunstgeschiedenis op de universiteit gestudeerd. Deze studie heeft gedurende mijn hele loopbaan invloed gehad op de eigen programmeringen.

De professionele opleiding Feldenkrais (zie ook onder Feldenkrais op deze site) complementeerde mijn functioneren, zowel wat betreft mijn uitvoerende als mijn docerende werk.

Sinds jaren woon ik in een grote boerderij in de weilanden buiten Dalfsen en de verbouwde deel stelt ons in staat talrijke concerten, theatervoorstellingen en exposities te geven.